Rozvedený čtyřicátník a mladá brigádnice

16. 5. 2024 · 4 888 zhliadnutí bobby_mercer

Daniel, pro přátelé a kolegy prostě Dan, už zoufale potřeboval dovolenou a když uzavřel smlouvu na nákladnou zakázku a společně s klientem si odsouhlasili termín dodání, staly se dvě věci. V polovině příštího měsíce našel na svém účtu tučnou provizi k výplatě a šéf mu dal volno. Celých deset dní. Což mu v kontextu posledních několika náročných týdnů v jeho životě připadalo jako opravdový ráj na zemi. Nejdřív chtěl jenom tak naložit věci do auta, zapíchnout prst do mapy a odjet jak nejrychleji to šlo, ale nakonec si místo svého zaslouženého odpočinku pečlivě vybral a druhý den ráno se vydal na cestu. Zhruba po dvou hodinách jízdy dorazil k hranicím cílového města a neubránil se mírnému úsměvu. Malebné lázeňské městečko mu doširoka otevřelo svou náruč a on cítil, že tohle už dlouho potřeboval. Vonělo to tu nekonečnými stromořadími, vrcholícím létem a poklidnou atmosférou maloměsta. Ubytování si zařídil v penzionu nedaleko centra, po cestě nabral mírné zpoždění, a tak mířil přímo tam. O několik minut později už parkoval před dvoupatrovým domem s prostornými okny, břidlicovou střechou a cihlovým komínem, který se nacházel v klidné ulici lemované po obou stranách moderní sousedskou zástavbou. A přestože se ulice z větší části topila ve stínu, jakmile opustil klimatizovaný prostor svého auta, elegantní bílá polokošile se mu okamžitě obtiskla na nahou hruď. Zvuk bzučáku se mu nepříjemně zakousl do uší, když překonal vstupní dveře do domu, ve kterých ho uvítala mladá, pohledná žena, která se představila jako dcera majitelky. Vysoká holka v šedém tílku bez podprsenky a těsných tmavě modrých džínách. Zmínila se, že momentálně její matka tráví čas mimo město a uvedla ho do apartmánu v patře, kde se chystal strávit několik nadcházejících dní. Záměrně ji nechal jít před sebou a když pomalu stoupala do schodů, se zalíbením pozoroval oblé kontury jejího kulatého zadku a štíhlých nohou. Krátce ho seznámila s prostory apartmánu, předala mu klíče a poté zmizela na schodech. Dan si vybalil, chvíli lelkoval na prostorné balkónové terase, a pak se rychle zvedl a zamířil k parkovišti před domem. Turistický průvodce vřele doporučoval zdejší jezero s kilometry písčitých a travnatých pláží kolem břehu, a to přirozeně probudilo jeho zvědavost.

Když dorazil na místo, nechal auto na parkovišti před areálem a zamířil k odlehlejší travnaté části na druhé straně jezera naproti písčitým plážím, kde se tradičně koncentrovalo největší množství návštěvníků. Našel si klidné místo mezi vzrostlými ostrůvky rákosiny a položil svou osušku do měkké trávy v blízkosti břehu. Pár lidí tu přece jen bylo, ale vesměs se jednalo o rodiny s dětmi, postarší páry a skupinku výrostků, dovádějící na břehu s plastovými talíři. Dan se svlékl do plavek, posadil se a chvíli se bez dechu kochal výhledem na jezero. Poryv větru zlehka prošuměl ostrůvky rákosí, zavoněla k němu voda a on blaženě přivřel oči. O chvíli později ho do zátylku udeřil oválný kus plastu křiklavě žluté barvy a nepříjemně ho vytrhl z nostalgie. Jeden z výrostků k němu přiběhl na vzdálenost sotva několika kroků, natáhl ruku před sebe a vycenil na něj zuby v širokém úsměvu. Dan přirozeně čekal, že se mu omluví, ale on na něj zatím nedočkavě gestikuloval, aby mu ten kousek plastu už konečně hodil. Protentokrát to nechal být, usmál se a poslal mu ho po větru. Pak se zvedl a pomalu přešel přes trávník do vody. Osmělil se, položil se na hladinu, udělal několik ukázkových temp a po chvíli pod ní zmizel. Už na střední platil za slušného plavce a účastnil se krajských plaveckých soutěží, ze kterých zřídka odcházel s prázdnou. Na vysoké plaval pravidelně každý den před začátkem vyučování, což se na jeho postavě přirozeně odrazilo. Patřil k těm šlachovitým typům, na kterých byste jen stěží hledali gram tuku. Byl vysoký, osvalený a široký v ramenou, měl tmavé, krátce střižené vlasy a modré oči. A nikdy by ho ani ve snu nenapadlo, že ve svých čtyřiačtyřiceti bude začínat nanovo. Před několika dny si prošel náročným rozvodem a po majetkovém vyrovnání mu zůstal poloprázdný byt a vítr na bankovním účtu. Jeho bývalá žena Lenka se v práci zamilovala do kolegy a on ji nechal velkoryse jít. Jejich manželství bylo bezdětné, ačkoliv problém nebyl na jeho straně a téma adopce nikdy nepřicházelo do úvahy, zpětně se mu vlastně ulevilo. Aspoň nemusel svým případným ratolestem vysvětlovat, že se jejich matka začala po čtyřicítce chovat jako puberťačka. Když se vynořil na mělčině, prohrábl si vlasy a vyklepal vodu z uší. Pomalu kráčel zpět ke břehu a najednou ho cosi upoutalo. Afektovaný křik mladé ženy, která seděla na patách na prostorné dece, kolem ní poskakovala dvojice výrostků, hlasitě se smáli a dobírali si ji.

Dan vystoupil na břeh, vzal si osušku a spěšně se utíral. Křik mladé ženy neutichal, naopak ještě zesílil a on k ní neustále cukal očima. A vzápětí v ní poznal dceru majitelky penzionu, která ho dnes po poledni přivítala v jeho novém útočišti. Už pochopil, co se děje, dva mladí výtečníci jí sebrali horní díl plavek. Tiskla si paži na nahá prsa a snažila se ho dostat zpět, ale zatím marně. O chvíli později se jeden z nich rozběhl přímo v jeho směru, Dan se pomalu rozešel proti němu a když ho v překotném běhu míjel, vytrhl mu horní díl plavek z ruky. Mladík udělal v setrvačnosti ještě několik kroků a pak se zastavil. Zašklebil se na něj a chvíli to vypadalo, že si to nenechá líbit. Dan se k němu otočil čelem a rysy ve tváři mu na okamžik ztvrdly. Mladík poté zvedl paže do vzduchu na znamení kapitulace a rychle se vzdálil, zřejmě měl dost rozumu na to, aby se o nic dalšího nepokusil. Dan pomalu přešel k mladé ženě na dece a podal jí chybějící kus plavek. Popadla ho, otočila se k němu zády a spěšně se do něj nasoukala. Přesto stačil zahlédnout mléčně bílý obrys jejího odhaleného prsu a rychle sklopil oči do trávy. "Vlastně jsem se předtím nepředstavila," řekla a natáhla k němu ruku, "já jsem Alexandra." "Daniel," usmál se a potřásl jí dlaní mazlavou od opalovacího krému. Zvědavě si ho prohlížela, ale zarytě mlčela, a tak pouze pokýval hlavou, otočil se a zvolna zamířil ke kiosku s občerstvením. Z plavání dostal žízeň a nechtěl to trapné ticho nadále prodlužovat. Mladá žena ho chvíli pozorovala, pak se zvedla a váhavě ho následovala.

"Proč jsi mi utekl?" zeptala se, když se objevila u jeho stolu a on jen mlčky pokrčil rameny. "Můžu přisednout?" vyhrkla a dřív než stačil odpovědět, narazila sklenicí limonády o sluncem vyšisovaná prkna stolu a opřela se o ně lokty. Dlouhý pramen tmavých vlasů si ležérně položila přes klíční kost a chvíli ho nervózně žmoulala v prstech. Dosahoval jí až pod plavkovou podprsenku. Odhadoval ji na pětadvacet, možná trošku víc, v tu chvíli to nebylo jednoduché určit. "Ti kluci tam," ukázal hlavou ke břehu a odsunul plastový reklamní stojánek s nápojovým lístkem stranou. "Místní puberťáci, takhle tu otravujou každou mladou holku, to nestojí za řeč," mávla rukou a pak se zarazila. "Ale děkuju za záchranu," zazubila se a zlehka se přitom dotkla bříšky prstů jeho předloktí. Dan ucítil, jak se mu naježily chlupy, jako by se právě probudil z dlouhého zimního spánku. Letmý dotek mladé ženy na jeho kůži přímo elektrizoval. Napila se ze sklenice a postavila ji rázně na stůl. Její prsa, nedokonale ukrytá v plavkové podprsence se přitom mírně zachvěla. Šlehl po nich pohledem, vypadaly na půl cesty mezi trojkami a čtyřkami, trošku nepevné, ale přesně takový prsa se mu na ženských líbily. "Ty toho asi moc nenamluvíš," povzdechla si a dalším lokem svou sklenici dopila. Dan musel dát Alexandře za pravdu, za ta léta manželství vyšel ze cviku a v jejích velkých modrých očích se už stačil nadobro utopit. "Tak hezkou dovolenou přeju," zahlaholila, postavila se a odcházela zpět směrem k dece.

Po celou dobu sledoval hypnotický pohyb jejích půlek ukrytých pod tenkou látkou plavkových kalhotek a v tu chvíli by si za svou podpantofláckou otupělost nejraději nafackoval. Nějaký čas ještě seděl u stolu, dopil své pivo, pak se sbalil a vydal se zpět. Alexandra už byla pryč. Po její dece zbyl na břehu jen čtvercový obrys udusané trávy. Pohledem na hodinky zjistil, že je po páté odpolední. Pomalu si sbalil věci a odešel k autu. Když se vrátil zpět do apartmánu, dal si sprchu a poté vyrazil do města na večeři. Zastavil se na zahrádce první restaurace, která mu padla do oka a po jídle chvíli spokojeně nasával okolní atmosféru při sklence červeného. Něco takového už vážně dlouho potřeboval.

Když se vrátil zpět do penzionu, slunce už se zvolna zasouvalo za obzor a po nebi se rozprostíraly fotogenické odstíny oranžové, nachové a sytě červené. V prostorné hale domu panovalo přítmí, přesto si všiml siluety mladé ženy, sedící u stolu na terase v přízemí. I ona ho uviděla a zvedla paži do vzduchu na znamení, aby šel k ní. Neváhal ani na chvíli. Po pár sklenkách vína bylo najednou všechno mnohem jednodušší. "Ráda tu sedávám," hlesla, když se posadil do křesla naproti a po stole k němu posunula láhev bílého vína. A Dan hned pochopil proč. Z druhé strany domu se před nimi rozprostíral výhled do krajiny, podmanivě obarvený působivou scenérií večerního nebe. "Pij," vyzvala ho, "zbytečně bychom špinili sklenice." Přiložil si útlé hrdlo láhve k ústům, vzápětí ucítil na rtech její vůni a dychtivě ji přitom pozoroval. Měla na sobě jen lehké letní šaty s rozparkem a o nízkou židli si opírala své dlouhé nohy s bosými chodidly. "Matka se vrátí až zítra, já jsem tu jen jako brigádnice," usmála se poťouchle a vzápětí se k němu naklonila, jakoby mu chtěla sdělit něco důvěrného. "A v celým baráku jsme tu jen my dva." Pak vytáhla obočí a demonstrativně mu zapíchla prstík do ramene. "Řekni mi, proč jsi tu sám, kde je tvoje žena?" Dan odložil láhev zpět na stůl a upřeně se zadíval do jejích očí, ve kterých se v matných odlescích zrcadlila večerní obloha. "Já už žádnou ženu nemám," vydechl polohlasem. "Ty můj chudáčku," posteskla si, přitom si odhrnula z tváře pramen vlasů a upravila si ho za ucho, "v tom případě budu pro dnešní večer tvou ženou já." Pomalu se napřímila, přistoupila k němu, obkročmo se na něj posadila a dlouhými, útlými pažemi ho objala kolem ramen. Oblé a pevné kontury jejího těla, ukryté pod tenkou látkou šatů, se mu přitom žádostivě obtiskly do rozkroku. Necítil pod ní žádné švy, ani náznakem, což znamenalo pouze jediné. Špičkou jazyka se dotkla jeho rtů, nejdřív zlehka a váhavě, než ji pevně sevřel v dlaních a poté už nad sebou nadobro ztratil kontrolu.

Rukama pevně sevřel její půlky a nesmlouvavě si je přitiskl do rozkroku, Alexandra po něm hladově vyrazila ústy a šaty si přitom jediným prudkým pohybem servala z ramen. Její měkké prsy se uvolnily Danovi přímo do tváře, přitiskla si je dlaněmi k sobě a přisála se na ně ústy. Lačně si je olizovala a sála a očima ho vyzvala, aby se k ní přidal, což vzápětí udělal. Oba jazyky horečně kmitaly přes její bradavky a tmavé kulaté dvorce a přitom po sobě opakovaně vyráželi ústy. Alexandra cítila v klíně Danův napnutý klacek a po chvíli se svezla na kolena před křeslo, uvolnila mu poklopec a stáhla mu kalhoty až ke kotníkům. Užasle otevřela ústa, když se jí do tváře vyhoupl jeho oslizlý žalud. Několikrát mu pomalu přetáhla předkožku až nadoraz a pak ho hltavě vtáhla do pusy. Dan bezmocně sevřel v prstech opěradla křesla a s obličejem zkřiveným chtíčem zaklonil hlavu dozadu. Jeho mladá milenka si mezitím horečně svlékala šaty a po chvíli už před ním klečela nahá a cpala mu své měkké, objemné prsy do rozkroku. Jeho lesknoucí se klacek jí monotónně prokluzoval mezi nimi a máčel je lepkavou šťávou. Tohle nemohl dlouho vydržet, zvedl se, prudce ji uchopil za paži a přitlačil ji oběma koleny do křesla. Poté se svezl na podlahu za ni a rukama jí roztáhl půlky. Uvnitř už byla horká a vlhká a když jí nacpal jazyk mezi rozšklebené pysky, pronikavě zasténala. Znovu a znovu ji dychtivě lízal a přitom nasával pach její řiti. Třásl se po celém těle a po chvíli jí ho vrazil nesmlouvavě do kundy. Alexandra táhle zaječela, rezignovaně sklonila hlavu k opěradlu křesla a chvěla se pod jeho rychlými a tvrdými přírazy. Šeptala, aby nepřestával a divoce proti němu vyrážela pánví. Dan se z ní po chvíli vytrhl a přerývaně oddechoval. Otočila k němu hlavu, zamrkala na něj a provokativně si vsunula prstík mezi své plné rty. Pak se začala masírovat v klíně a žádostivě se přitom kroutila v bocích. Tmavá a lesklá hříva jí v pramenech padala až do půli zad. Přesto nedokázal odtrhnout oči od jejího vystrčeného zadku.

"Tak už pojď," žadonila, "už to nevydržím, prosím!" Dan si otřel vlhké čelo a znovu k ní přistoupil, svaly na těle se mu napínaly jako provazy. Tohle už nebude dlouho trvat. Věděli to oba. Pomalu do ní zasunul čuráka a chvíli setrval nehnutě. Alexandra proti němu žádostivě pohnula pánví, natáhla ruku za sebe a vzápětí se propletli prsty. O chvíli později do ní Dan začal znovu tvrdě přirážet a ve stejnou chvíli, kdy mladá tmavovláska zaklonila hlavu a táhle zaječela, napumpoval do ní celou svou dávku. Padl na ni tělem, v dlaních zmáčkl její pokleslé prsy a políbil ji do vlasů. Chvíli setrvali v objetí a oba horečně lapali po dechu, zatímco se navzájem třeli o sebe.

Na druhý den ráno Dan chvíli počkal než konečně otevřel oči. Ostré světlo, přicházející k němu od otevřených dveří terasy, ho přinutilo dát si na čas. Zamžoural vedle sebe a uviděl Alexandru. Ležela vedle něj na gauči v prostorné hale penzionu a spokojeně oddechovala. Její nahá kůže vypadala v ranních paprscích tak měkce a podbízivě, že tomu nakonec nedokázal odolat a přisál se na ni ústy. Tlumeně něco zamumlala a zavrtěla se. Opatrně ji obejmul a přitiskl se na ni. Nechá ji spát. Tak dlouho, jak bude chtít. O chvíli později v zámku u vstupních dveří do domu zarachotil klíč. Dan vytřeštil oči v jejich směru a vzápětí rezignovaně vydechl. Vysoká a udržovaná tmavovlasá žena zhruba v jeho věku právě vstoupila do chodby.

Podobné poviedky