Ja som si spravil dilatory sam 8,9,10,11,12,13mm ešte v tej dobe keď sa u nas nedali kupiť.Hlavne treba pred tym dalšim hrubšim nahriať penis v teplej vode a potom lubrigel.Davam to opatrne až do prostaty a necham tam aspoň 10 min.Robi mi to dobre,najprv sa horšie čura ale na druhy deň je to dobre
1. s citom a pomaly
2. zacni na mensich priemeroch, napr. 6mm
3. osvedcili sa mi kovove dilatatory alebo original katetre na cievkovanie ... podla toho ako hlboko chces ist
4. vsetko dobre dezinfikuj
5. pouzi dobry lubrikant. Daju sa zohnat jednotlivo balene (asi po 5ml) lubrikace specialne na cievkovanie ktore su sterilne
6. ked sa dohras, je fajn sa vycurat a tym vlastne preplachnes mocovu trubicu :)
Chytis vtaka do jednej ruky. Otvoris mu zobak. Do druhej dilatator. A strcis ho vtakovi do zobaka. Pozor! Zalezi na velkosti vtaka a aj dilatatora. Pri velkom nepomere hrozi penetracia vnutornych organov vtaka a to, ze dilatator vylezie z vtaka opacnym koncom.
Sounding zasun
Zasun do vtaka
2. zacni na mensich priemeroch, napr. 6mm
3. osvedcili sa mi kovove dilatatory alebo original katetre na cievkovanie ... podla toho ako hlboko chces ist
4. vsetko dobre dezinfikuj
5. pouzi dobry lubrikant. Daju sa zohnat jednotlivo balene (asi po 5ml) lubrikace specialne na cievkovanie ktore su sterilne
6. ked sa dohras, je fajn sa vycurat a tym vlastne preplachnes mocovu trubicu :)