Okamžiky štěstí

16.5.2024 19:27 · 286 zhliadnutí BosorkaZhor

Ty vzácné kapky rosy, co se perlí na okvětí našich životů mající kontury oblé, pravidelné... Průzračně čisté. Tak si představuji zhmotnění toho vzácného okamžiku štěstí. Esence krásy, spokojenosti, čistoty... Smíření.

Je to moment, kdy Vás poprvé políbí muž, na kterého čekáte. A je jedno jestli týden nebo měsíc. Protože každý den bez něj je nekonečný. A každý den s ním je pískem v přesýpající se duně. Velkým momentem, který ač zdá se, že stojí, tak při správném větru Vás za okamžik z Africké pouště přenese do středu matky Evropy. A Vy najednou padáte na střechy domů, do stébel trávy v parku nebo na dlážděný chodník, po kterém se za ruku vedou dva mladí milenci.

Je to moment, kdy se ráno usmějete se zavřenýma očima, protože víte, že on se na Vás dívá. Na Vaše nahé tělo nedokonalé ve svém stáří, ale dokonalé pro něj. Kdy on si Vás k sobě přitiskne a Vy cítite jeho vůni vyvolávající to drobné mravenčení v konečcích prstů a brnění v podbřišku od touhy, která čekala tak dlouho. Ale na co? Na sex? Ne. Na splynutí dvou těl do jedné duny písku přetékající v jejím vlastním pojetí času.

Své vzácné okamžiky štěstí si nechte pro sebe přátelé. Jen si na ně občas vzpomeňte, aby Vám připomněly proč je krásné žít.