Přiznání

16.3.2021 21:31 · 2,526 views her_playground

Jsem v tomhle děsnej lajda, ale už máme půlku března, tak je čas se do toho pustit. Přesně tak, jde o daňový přiznání, takže většinu asi zklamu, ikdyž…

Než se člověk dopracuje k tomu přiznání se, je dobrý, mít hotový účetnictví. Takže tisknu bankovní výpisy a pouštím se do zaúčtovávání jednotlivých položek. Většinou je to nuda, spousta běžných a náhodných nákupů, cesty k rodičům, ale občas vykouknou i položky, co připomenou i ne tak obvyklý události.

Ryanair…letenky na trek na Mallorcu s kamarádem z amatérů. Let později zrušený, do teď nevím, jak uplatním voucher, ale aspoň se člověk měl chvilku na co těšit:-)

Když zapisuju třetí položku za nákup oblečení v Brně z jednoho dne, uvědomím si, že tenkrát proběhlo i kafe s amíkem, co na něj přijel ze Slovenska. Má moc krásný oči a pihy:-). Jestli se ještě někdy uvidíme, nebude to o kafi.

Pak jsou tady účtenky z dovolené, která dopadla úplně jinak, než jsem si představovala. Ale díky tomu jsem se mimo jiné znovu potkala s amíkem, se kterým jsme se viděli asi rok předtím. Setkání s ním jsou takový úsměvný. On mele o práci, o tom jak ho všichni štvou, jak musí mít dva mobily, aby ho náhodou někdo neodposlouchával, jak se hážou prachy z jednoho účtu na druhej a já ho jen poslouchám a usmívám se, protože je mi tak dobře tam, kde jsem a že nemusím řešit takový hovadiny. Na druhou stranu je to tak fajn člověk, co ikdyž má asi peněz víc než za celej život utratí, dokáže si vážit takových těch věcí jako je kamarádství, dodržet slovo a podobně. A na tu pusu vzpomínám do teď:-). Díky Peťo, vždycky tě ráda uvidím.

PHM Havlbrod…Když se toho sejde opravdu hodně, jen ne čas a vzdálenost, nezbývá než čekat…nebo si prostě naplánovat výlet a když už, tak to s něčím spojit. Parnej letní den, krátký šatičky, špetka vzrušení, 2 hodiny cesty na místo a pak zase zpátky, to už samo o sobě stojí za to. Samotný setkání pak byla třešnička na dortu. Takový píchání jsem nezažila ani nepamatuju. Děkuju za důvěru, tohle si ráda někdy zopakuju, možná jen bez těch komárů:-).

Hotel ***… ááá, beru oběd do krabičky pro sebe a svýho amatérskýho kamaráda. Co dáme příště, prdelko?:-)

Dům sportu… účtenka za servis a opravu kola, ke které došlo kvůli jednomu cyklo amatérovi. Myslel to se mnou dobře, dokonce mi dojel i napumpovat kolo, akorát se zjistilo, že kolo potřebuje servis a opravu, což se trošku protáhlo a výsledek? Ségra má u mě opravený kolo, já -4500kč a cyklista jezdí dál sám nebo s jinou amatérkou, protože servis měl maličko zpoždění a kolo bylo opravený těsně před zimou:-).

Nejsem žádná spisovatelka a běžně ani nemám potřebu se svěřovat, takže vlastně nevím, proč to všechno házím na papír. Myslím, že to je tím pocitem, co teď mám v sobě. Radost. Taková ta, co přetíká přes okraj. Áno, může za to jeden amatér, co už dávno není žádnej amatér, ale stal se z něho dobrej kamarád. Včera mi zvedl náladu asi o 100%, aniž by se o to snažil a dneska má zrovna narozeniny. Takže Ti přeju jen to nejlepší, ať Ti všechno vyjde, jak si představuješ a hlavně pevnou víru, chlapče:-)).

No nic, tak jsem se vykecala, vemte si z toho, co chcete nebo taky nic a já jdu na to přiznání.